Vad är ett kontorshotell? Läs hela vår guide [2023] | Helios (2023)

Kontor och hotell har blivit ett populärt arbetssätt och idag finns det fler alternativ på den svenska marknaden än någonsin tidigare. Kontorshotellmarknaden har vuxit kraftigt de senaste åren och för många företag är det ett enkelt sätt att ha ett kvalitetskontor på centralt läge. I den här korta guiden förklarar vi hur det fungerar med kontorshotell, hur mycket det kostar, vilka de vanligaste förhållandena är och skillnaderna mellan de olika formerna av kontorshotell. Därefter kommer vi att svara på de vanligaste frågorna!

●●●●●

Vad är ett kontorshotell?

Som namnet antyder, ett kontorshotell! Närmare bestämt består det oftast av ett större område med en publikentré som är uppdelad i mindre sektioner som hyrs ut till andra verksamheter. Ett typiskt kontorshotell har många olika rum i storlek från 5 m² till större, vanligtvis med rum för 1-2 personer upp till 10 personer. Större företag kan vanligtvis sitta i flera rum bredvid varandra, och ibland kan flera rum kopplas ihop med en innerdörr.

En annan sak som sticker ut är det flexibla hyresavtalet som är kortare än de klassiska 3 eller 5 åren som de flesta husägare fortfarande envisas med. En månads uppsägningstid kan finnas på marknaden, men vanligtvis en bindningstid på 3-12 månaderOffice Hotels StockholmEn stor skillnad mot vanliga hyresavtal är att de flesta kontorshotell har släppt fastighetsskyddet i hyresavtalet genom förhandling. Det betyder att du som hyresgäst inte har det skydd att fortsätta bo vid hyrestidens slut som du skulle ha med ett traditionellt hyresavtal.

Vi på Helio har drivit prisbelönta kontorshotell i över 20 år och du hittar våra arkitektritade lokaler på tio centrala platser i Stockholm och Malmö. Hos oss får du inte bara en arbetsplats, du får även friskvård, träning, konferenser och gym. Dessutom har vi ett kafé, podcaststudio och bra mötes- och eventutrymmen, och som medlem får du rabatterade priser.Läs mer om våra olika medlemstyper här.

Vad är ett kontorshotell? Läs hela vår guide [2023] | Helios (1)

Hur mycket kostar ett kontorshotell?

Kostnaden är lika mycket som ett hotellrum, vilket gör att priset beror på efterfrågan, läget och rummets standard. I ytterförorterna kan du betala så lite som 1 500 kr per person för ett kontor med lägre standard, medan du i centrum kan betala så mycket som 12 000 kr per person. Här är en översikt:

 • Centrum (centralt affärsdistrikt) 6 000-12 000 kr per månad och person
 • Inom tullen (Malmarna utanför CBD) 4000-8000 kronor per månad och person
 • Förort 2 500-6 000 kr per månad och person
 • 2 000-4 000 kr per person och månad i ytterförorterna

Källa: Workaround.io och Hyra Kontor i Stockholm

Det bästa att tänka på när det kommer till priser på kontorshotell är vad du verkligen får för pengarna. Det går säkert att ta sig ut billigt, men du måste som sagt göra några kompromisser när det gäller standard och plats, som korta personaltider, små kontorsutrymmen, dålig ventilation och en bakgataadress.

Om du har ett företag och vill stärka ditt varumärke kan det vara värt att lägga ut lite mer för ett centralt läge med en attraktiv adress, stor yta och modern utrustning. På så sätt kan du delvis öka dina kunders och potentiella partners förtroende för din verksamhet, och du kan även attrahera riktigt bra medarbetare.

Lite dyrare kontorshotell erbjuder också ofta fler förmåner än billigare alternativ som webbmöten, frukostar och konferenser. Många ställen har även gym och andra faciliteter som medlemmarna kan använda.

Andra skillnader är husets tekniska standard. Om ett kontorshotell ingår ett tillfälligt avtal inför större renoveringar av fastigheten, är det bäst att höra med kontorshotellet om deras engagemang för ventilation och luftflöde per capita. Ingen vill sitta och flämta efter timmar på kontoret.

Vad är ett kontorshotell? Läs hela vår guide [2023] | Helios (2)

Hur mycket kostar ett kontorshotell jämfört med ett vanligt kontor?

Ett kontorshotell är nästan alltid ett billigare alternativ än ett vanligt kontor. Det gäller särskilt stora svenska städer som Stockholm, där kontorshyrorna är bland de högsta i Europa.

Om du räknar på de faktiska kostnaderna för ditt kontor är kontorshotell oftast det billigaste alternativet. Om man tittar på den allmänna beräkningen av hyra, fastighetsskatt, mötesrum, städning, bredband, försäkringar, skrivare, sophantering, möbler, el och tid att sköta kontoret så sparar de flesta företag 30-40% på kontorskostnader. Du kommer att se en sammanfattning nedan:

Vad är ett kontorshotell? Läs hela vår guide [2023] | Helios (3)

Kontorshotell kan uppnå kostnadseffektivitet på andra sätt också. Eftersom uppsägningstiderna sällan överstiger några månader kan du snabbt avsluta ditt medlemskap vid behov, till exempel om det sker en förändring i verksamheten.

Med flera år av traditionella hyresavtal blir processen mer komplicerad. Förtida uppsägning av hyresavtalet är endast möjligt om företaget går i konkurs eller hyresvärden fallerar. I andra fall är de enda möjligheterna att överlåta hyresavtalet till någon annan eller att hyra ut i andra hand.

Naturligtvis är det värt att nämna att ju större företaget är, desto lägre kostnadsprestanda för kontorshotell. Om företagets omsättning är stabil och det är många anställda som behöver kontorslokaler, fler än 20 personer, ur kostnadsperspektiv kan det traditionella kontoret vara ett bättre val.

Inkluderar hotellets kontor möbler?

Ett bord, stolar och en förvaringsenhet ingår nästan alltid i priset. Självklart beror möblerna på vilken typ av kontorslösning du väljer. I en öppen kontorsmiljö kommer detta vanligtvis att innehålla något enklare möbler, medan du i ett separat kontor vanligtvis får en passande kontorsstol och ett justerbart skrivbord. Detta är naturligtvis särskilt fördelaktigt för dem som tillbringar många timmar sittande på ett kontor.

Annars kan du vanligtvis använda skrivare, kopiatorer och andra enklare kontorsmaterial. Andra saker du behöver för att fungera, som externa skärmar, kan du ta med din egen. Kom ihåg att du bara kan lämna skärmar och liknande om du har ett fast kontor.

En bra sak att komma ihåg är att när du lämnar kontorshotellet tvingas du oftast restaurera rummet. Det betyder bara att du ska hålla den i samma skick som du fick den. Så innan du börjar sätta upp svarta tavlor och bilder på barnen på dina väggar, kontrollera vilka villkor som gäller.

●●●●●

Inkluderar det mötesrum?

De flesta kontorshotell har flera mötesrum som kan bokas per timme för både medlemmar och utomstående. Du kan till exempel använda dessa rum om du behöver hålla en presentation eller hålla ett viktigt möte. Du kan även hyra lokalen för evenemang, fester och sociala tillställningar.

Ibland ingår mycket mötestid i hyran, medan andra kontorshotell har överkomlig mötestid som du enkelt kan boka genom det digitala systemet.

För det mesta är konferenslokaler populära bland alla hyresgäster, så det kan vara bra att veta hur fullsatt konferensrummet är innan man skriver på något avtal. Ledighet låter som mycket, men det kan också innebära att färre mötesrum finns tillgängliga när du behöver dem.

Vad är ett kontorshotell? Läs hela vår guide [2023] | Helios (4)

Vilka tjänster ingår?

Det finns i ett brett utbud, från Ryanairs koncept till all-inclusives på marknaden. Som alltid beror det på vad du behöver och hur mycket du är villig att betala. Nedan finns en lista över några vanliga serviceförmåner för kontorshotell, med servicebelopp som varierar beroende på plats.

 • Receptionsservice
 • rena
 • Wifi
 • larm
 • Post- och pakethantering
 • Kaffe och te
 • fruktfat
 • Gym
 • Residence Apartments
 • Mötesrum
 • besökshantering
 • händelseyta
 • onlinemöte
 • frukost
 • anda
 • lagring
 • kafé

☰☰☰☰☰

Vilka är de olika kontorshotellen i Sverige?

I Sverige finns flera företag som driver kontorshotell, några spridda över flera städer. Störst är börsjätten IWG, som driver varumärken som Regus, Spaces och No18. Du hittar Regus på olika platser i Sverige, medan Spaces finns i Malmö och Stockholm och No18 enbart i Stockholm.

I övrigt finns det andra företag som erbjuder prisvärda kontorshotell, såsom First Office tillhörande Klövern, Quick Office, C/O tillhörande konceptet Profi Fastigheter. WeWork är en amerikansk jätte med mer än 400 olika centra runt om i världen, även de i vår huvudstad.

Flera fastighetsbolag har också startat sin verksamhet: Arena från Vasakronan, Cecil från Humlegården, United Spaces, ägt av Castellum, och Convendum, ägt av Wallenstam. Du hittar Helio på olika platser i Stockholm och Malmö, t.ex.Stänga,gammal stad ostmalm,hornstühl,Sonderbyberg,cystayK6 Malmö.

●●●●●

Varför växer trenden med kontorsbyggnader och hotell?

Dyker det upp kontorshotell nära dig också? Nya typer av arbetsytor, klubbar endast för medlemmar och kontorshotell verkar dyka upp överallt, och det finns flera sociala trender som gör att det verkar som om flexibla kontor är på frammarsch.

"Coworking-kontorsmarknaden blomstrar. Stockholms största kontorshotell har nästan tredubblats i storlek på sex år." Fastighetsvärlden 18/02

 • Arbetet är digitaliserat.De flesta människor kan göra det mesta av sitt arbete utan att vara på kontoret. Det innebär också att stora företag som anställer personal i en annan stad eller kontinent också behöver ett kontor. Så istället för att gå till det "stora tjusiga huvudkontoret", trots att företaget har tusentals anställda, hyr de anställda ett litet kontor på ett kontorshotell. Det finns exempel på stora företag som körs helt på webben med "distansarbetare".
 • Överlevnad.E-handeln påverkar butiker och detaljhandel, driver ner priset på butiksyta och öppnar nya möjligheter för kontor på bottenvåningarna i byggnader.
 • fart.Genom digitalisering växer (och krymper) företag snabbare än någonsin. Det gör att många företag har svårt att planera hur många eller var de vill sitta om 3 år. I Sverige finns det flera exempel på teknikföretag som framgångsrikt utökat sina nya kontor redan innan de stod färdiga.
 • Trend on demand.Samhällets efterfrågan på paketerade, nyckelfärdiga tjänster ökar, vare sig det är mat, musik eller kontoret. Ingen har riktigt tid för det traditionella sättet att skaffa ett kontor genom flera möten, upprättande av värdiga kontrakt och månader av planering med arkitekter och byggare.
 • delningsekonomi.Dela är riktigt smart, både vad gäller yta och kostnad. Det betyder att fler människor kan betala och få en chans att sitta på en bra adress och ett bättre designat kontor än de skulle kunna göra på egen hand. Dessutom är det klokt att bara betala när mötesrummet används, istället för att stå och spendera pengar vid andra tillfällen.

Co-working var på uppgång redan innan coronavirus-pandemin, men förutsägelser är att konceptet kommer att växa ännu mer efter krisens slut. En anledning är att allt fler företag ser fördelarna med att låta anställda arbeta självständigt, särskilt ur ett ekonomiskt perspektiv.

Företag kan spara mycket pengar om de flesta av deras anställda arbetar hemifrån och bara har ett fåtal kontor. Att hålla kostnaderna nere kommer att bli allt viktigare nu när många företag skär ner kostnaderna på grund av pandemin.

●●●●●

4 fördelar med kontorshotell som du bör känna till

Som du säkert redan förstår har kontorshotell många fördelar. Nedan sammanfattar vi de fyra viktigaste.

 • flexibel och bekväm.kontorshotell erbjuder stor flexibilitet, dels för att uppsägningstiderna vanligtvis är korta och dels för att du kan välja det kontor som ligger närmast dig. Dessutom kan du undvika att lägga tid och pengar på annat kontorsarbete.
 • Kostnadseffektivitet.Visste du att nystartade företag med färre än 12 anställda kan spara upp till 24 000 kronor i månaden genom att arbeta på ett kontorshotell?
 • högre produktivitet.Du kan bli mer produktiv genom att stanna i samma miljö som andra motiverade entreprenörer och entreprenörer. Dessutom är det lättare att skilja arbete från lek, vilket gör det lättare att fokusera när du faktiskt arbetar.

●●●●●

Tänk på detta när du väljer ett kontorshotell

Innan du väljer ett kontorshotell finns det några saker som är värda att tänka på. På så sätt blir det lättare för dig att välja rätt kontorslösning för dig, ditt företag och din ficka. Här är en snabb lista.

1. Granska dina krav.Börja med att överväga vilken typ av kontorsyta du behöver. Räcker det med skrivbordsdelning eller vill du dela en studie med två kollegor? Vilken storlek mötesrum behöver du? Vill du kunna använda kontoret 24/7? När du väljer ett kontorshotell, organisera dina krav och fatta ditt beslut därefter.

2. Titta inte blint på priset.Naturligtvis är det viktigt att jämföra priser, särskilt om du har en stram budget. Tänk dock på att priset inte är allt när det kommer till kontorshotell. Det handlar mest om vad du får för pengarna här. Ibland är det värt att betala lite mer för ett imponerande läge med stor yta och modern utrustning.

Läs mer om att skapa ett kontor hos HELIO

3. Vill du kunna arbeta i andra kontorsbyggnader och hotell?Då är det viktigt att du väljer ett kontorshotell, vars medlemskap ger dig tillgång till alla dess faciliteter, en del i Sverige men även i andra länder.

4. Se villkorenSom nämnts ovan kan förutsättningarna variera mellan olika deltagare. Om du inte är säker på hur dina kontorsbehov kommer att utvecklas under det kommande året är det bäst att välja ett kontorshotell med så kort varsel som möjligt.

5. Tillgång till konferensrumOm du behöver mötesrum ofta bör du kontrollera hur ofta de är bokade och hur mycket de kostar att hyra. Det är också användbart att veta hur bokningssystemet fungerar.

●●●●●

Så fungerar kontorshotellet Helio

Oavsett om du är anställd, frilansare eller driver ett växande företag kan vi på Helio tillhandahålla rätt kontorslösning för dina behov. Vår stilfulla och rymliga anläggning ligger i centrala Stockholm,Malmö.

Hos oss kan du välja mellan olika medlemskap beroende på vilken typ av kontor du söker. Du kan till exempel välja att vara öppen, vilket gör att du kan besöka en öppen plats (hot desk) på någon av våra platser. Med ett Fix-medlemskap får du en fast plats på ditt skrivbord där du kan sätta upp en extern display och förvara dina prylar.

Vi erbjuder även fristående studior för 1 till 10 personer, perfekt för dig som har ett startup eller vill dela kontor med andra entreprenörer. Behöver du ett större kontor kan vi ordna det också. Då har du även tillgång till andra faciliteter som gym och bastu.

Alla våra medlemskap inkluderar inbjudningar till evenemang, snabbt 1GBit internet och mottagningar. Vi erbjuder även kaffe, te och ekologisk frukt. om du är nyfiken ochVill du vara med på visningarna kan du läsa om våra olika medlemstyper här.

●●●●●

Sammantaget verkar det som att efterfrågan på kontorshotell kommer att fortsätta öka de kommande åren på grund av den allmänna trenden i samhället. Utvecklingen går i rasande fart, så med utgångspunkt från ett dolt fenomen på kontorsmarknaden, där de största aktörerna anslutit sig, dyker det upp fler och fler flexibla kontorsvarianter i svenska städer. Vi hoppas att den här artikeln kommer att vara din första guide när du överväger kontorshotell. om du är nyfiken ochVill du vara med på visningarna kan du läsa om våra olika medlemstyper här.

Vi finns alltid här för att svara på frågor, så chatta med oss ​​längst ner till höger på den här sidan, eller så hittar du telefonnummer och mejl här.info@helio.sey08-522 232 00

👋

Vad är ett kontorshotell? Läs hela vår guide [2023] | Helios (5)

FAQs

Vad är ett kontorshotell? Läs hela vår guide [2023] | Helios? ›

Det är exakt vad det låter som – ett hotell för kontor! Mer specifikt, så brukar det bestå av en större yta med gemensam entré som hyrs ut i mindre delar till andra företag.

Vad är ett kontorshotell? ›

Enkelt förklarat är ett kontorshotell precis vad det låter som – ett hotell med massa kontor där man har möjlighet att hyra en eller flera kontorsplatser. Antingen i ett öppet kontorslandskap med diverse coworking spaces (coworking-ytor) eller i egna, mer privata kontorsrum.

Hur mycket kostar det att hyra ett kontor? ›

Vad kostar det att hyra kontor per kontorstyp i Stockholm
Stockholm CityStockholm utanför tull
Kontorshyra (kr/kvm/månad)1 000 - 2 500200 - 1 000
Total hyra per person5 000 - 12 500kr/mån1 000 - 5 000kr/mån
Medlemskap / Coworking
Total hyra per person5 000 - 10 000kr/mån1 000 - 5 000kr/mån
14 more rows
Jan 18, 2023

Vad kostar coworking? ›

Öppet medlemskap eller eget skrivbord ligger mellan 2000 – 10 000 kronor per person och månad. Plats i eget rum ligger mellan 5 000 – 12 000 kronor per person och månad. För att hyra ett kontorsrum får du räkna med cirka 5000 – 12 000 kronor per månad och person.

Vad kostar kontorshotell Göteborg? ›

Jämför över 7000 kontorsrum på kontorshotell på vår marknadsplats
Typ av kontorGöteborg CityLindholmen
Eget kontorsrum4336 kr/arbetsplats/månad4949 kr/arbetsplats/månad
Fast plats4321 kr/månad4048 kr/månad
Flexibel plats2922 kr/månad3243 kr/månad
Aug 15, 2022

Hur mycket kostar kontorshotell? ›

Närförorter 2500-6000 kronor per person och månad. Ytterförorter 2000-4000 kronor per person och månad.

Vad kostar ett medlemskap på Convendum? ›

Vad betalar jag för som medlem på CONVENDUM? Ett medlemskap hos oss kostar 5 495 kronor per person och månad, vilket ger tillgång till alla våra Coworking spaces i Stockholm, Göteborg och Palma. Vår tanke är att du som medlem ska få full tillgång till nyckelfärdiga lokaler där du direkt kan flytta in och börja jobba.

Hur fungerar Coworking? ›

Coworking är en het kontorstrend som innebär att du delar arbetsplats med andra företagare. De flesta kontor erbjuder två typer av medlemskap: Lounge: Du får tillgång till en öppen kontorsyta (kallas för lounge hos de flesta uthyrare) med soffor och olika typer av arbetsbord.

Vad menas med Coworking? ›

Vad är Coworking

Coworking är en lösning med många fördelar och en del av framtidens arbetsliv. Coworking innebär att företag kan byta ut erfarenheter vid behov genom att arbeta självständigt sida vid sida. Det avser ett skrivbord – eller ett antal skrivbord – för dig och ditt team i en gemensam arbetsmiljö.

Hur mycket kostar lokaler? ›

I Stockholm börjar nivån för att hyra lokal vid ett pris på cirka 1250 kronor för C-läge, 2500 kronor för B-läge, 3600 kronor för A-läge och 5500 kronor för AA-läge. När vi pratar om A-B- och C-lägen menar vi hur attraktivt området för lokalen är och det i grunden är avgörande för hyran.

Vad är en rimlig lokalhyra? ›

Skälig hyra

En hyresgäst kan – om den vill – betala en överhyra för lokalen. Det är dock viktigt att känna till att hyresgästen inte är skyldig att betala annat än marknadsmässig hyra. Marknadsmässig hyra anses vara skälig hyra. Marknadsmässig hyra är vad hyran för lokalen skulle uppgå till på en öppen marknad.

Vad kostar kontorshotell Stockholm? ›

I Stockholm ligger ett traditionellt kontor i genomsnitt på mellan 10 000 – 20 000 kronor per person och månad i fast pris.

Vad kostar det att hyra en lokal i Göteborg? ›

När du vill hyra lokal i Göteborg kan pris för AA-läge ligga på omkring 2 000 kronor per kvadratmeter och år, 1 800 kronor för A-läge, 1 300 kronor för B-läge och 1 000 kronor för C-läge.

Hur stor kontorsyta per person? ›

Så väljer du rätt kontorsyta redan från början

Idag är det vanligare med öppna kontorslandskap och aktivitetsbaserade kontor. Cellkontoren krävde cirka 25 kvadratmeter per person, öppna landskap kräver cirka 8-10 kvadratmeter per person och aktivitetsbaserade kontor kräver cirka 10-15 kvadratmeter per person.

Hur mycket är en normal hyra? ›

I förordningarna (2016:880 och 2016:881) anges att normhyran per kvadratmeter boarea per år vid tillträdet inte får överstiga 1 450 kr, 1 350 kr eller 1 300 kr, men kan däremot vara lägre.

Är lokalhyra en kostnad? ›

Om du hyr en lokal för din verksamhet får du dra av hyreskostnaden. Om du betalar reparationer i denna lokal får du normalt dra av reparationskostnaderna direkt, även om det innebär en förbättring av lokalen. Detta avdrag gör du genom att du tar upp kostnaderna i din löpande bokföring.

Vad kostar kontorshotell Malmö? ›

Per person kostar ett kontorshotell i Malmö i snitt 2 600kr/person/månad. I dessa priser ingår kostnaden för kontoret, tillgång till gemensamma ytor, medlemskap för så många som kontoret är avsett för, samt all service som kontorshotellet erbjuder.

Vem äger Convendum? ›

Wallenstam ökar ägandet i CONVENDUM som växer snabbt och expanderar internationellt. Fastighetsbolaget Wallenstam som sedan tidigare köpt in sig som delägare i CONVENDUM utökar nu sitt ägande i bolaget från 25 procent till 30 procent, och är näst största ägare efter Håkan Jeppsson, grundare och VD.

Vad betyder Convendum? ›

På CONVENDUM ser vi det som en möjlighet för företag att fokusera helt på sin kärnverksamhet, medan vi sköter allt som har med lokalerna, logistiken och servicen kring den att göra.

Vad kostar det att hyra kontor i Stockholm? ›

Kontor i Stockholm kostar normalt 5-9000 kronor per m2 och år, vilket innebär att det kostar mellan 50 – 100 000 kronor i kontorskostnader per person i ett klassiskt kontor. Många företag sparar pengar genom att säga upp sitt gamla hyreskontrakt och istället flytta in i ett Helio-kontor.

Vad är Coworking miljö? ›

Till skillnad mot traditionellt distansarbete i hemmet äger ”coworking” rum i kontorsmiljöer med viss gemensam kontorsinfrastruktur och där även sociala kontakter och nätverksskapande prioriteras. Formerna varierar och är flexibla.

Hur räknar man lokalhyra? ›

Hyran ska beräknas på vad hyresvärden själv betalar i hyra. Då blir det också rimligt att den inneboendes hyra bestäms utifrån hur stor del av bostaden hyresgästen nyttjar. Är man två personer som delar bostaden lika är det skäligt att den inneboende också betalar hälften av hyran.

Kan man köpa en lokal? ›

60 Lokaler till salu. Dessa bostäder visas exklusivt på svenskfast.se och våra mäklare letar efter rätt köpare genom matchning. Se till att anmäla ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om de bostäder du är intresserad av.

Hur räknar man ut marknadsmässig hyra? ›

Ett par procent över riksbankens referensränta anses vara en skälig avkastningsränta. Sedan tar du din bostadsrätts värde och gångrar med avkastningsräntan. Dela summan på 12 månader och lägg på månadsavgift och driftskostnader, och du har fått fram en skälig hyra.

Hur mycket kommer hyrorna att höjas 2023? ›

Willhem AB: Hyresvärden vill höja hyran från 1 januari 2023 och har lämnat ett krav på 10 procent. Efter förhandling med Hyresgästföreningen är nu en överenskommelse klar om en hyreshöjning på antingen 2, 3,8 eller 4,5 procent som gäller från 1 april 2023.

Hur mycket får man ta i hyra för en bostadsrätt? ›

Vilken hyra kan du ta ut? Ofta kan du använda den hyra som du själv betalar som utgångspunkt för vad som är skälig hyra. Om du hyr ut lägenheten möblerad har du rätt att göra påslag på hyran. Påslaget får inte överstiga 15 procent av den hyra som du som förstahandshyresgäst betalar.

Vad är en rimlig månadshyra? ›

Riksgenomsnitt för månadshyran i en lägenhet på 70 kvm är 7 222 kronor. Högst är hyresläget i storstadsregionerna. Men genomsnittshyran i en kommun påverkas också av hur gamla hyreshusen är. Kommuner som inte byggt så mycket nytt på senare år har låga genomsnittshyror.

Kan man hyra lokal som privatperson? ›

Du som privatperson räknas nu också som hyresvärd och kommer att kapitalbeskattas för hyran med 30 %. Du måste även redovisa hyresintäkterna i din privata deklaration, men du får inte dra av schablonavdraget om 40 000 kr som är normalt vid uthyrning till en privatperson.

Vad kostar det att hyra lokal i Lund? ›

Vad kostar det att hyra lokal i Lund? I dagens läge kan de centrala och attraktiva A-lägena kosta minst 2 000 kronor per kvadratmeter och år, B-läge går på omkring 1 150 kronor per kvadratmeter och år, medan hyra C-läge som ligger mindre centralt ligger på cirka 850 kronor per kvadratmeter och år.

Hur mycket moms på hyra av lokal? ›

Frivillig skattskyldighet innebär att uthyrning och upplåtelse av fastighet i vissa fall kan vara skattepliktig. Du som uthyrare lägger då på 25 procent moms på hyran för lokaler som omfattas av den frivilliga skattskyldigheten.

Vad är coworking miljö? ›

Till skillnad mot traditionellt distansarbete i hemmet äger ”coworking” rum i kontorsmiljöer med viss gemensam kontorsinfrastruktur och där även sociala kontakter och nätverksskapande prioriteras. Formerna varierar och är flexibla.

Vad menas med co working? ›

Vad är Coworking

Coworking är en lösning med många fördelar och en del av framtidens arbetsliv. Coworking innebär att företag kan byta ut erfarenheter vid behov genom att arbeta självständigt sida vid sida. Det avser ett skrivbord – eller ett antal skrivbord – för dig och ditt team i en gemensam arbetsmiljö.

Vad kostar lokalhyra i Stockholm? ›

I Stockholm börjar nivån för att hyra lokal vid ett pris på cirka 1250 kronor för C-läge, 2500 kronor för B-läge, 3600 kronor för A-läge och 5500 kronor för AA-läge. När vi pratar om A-B- och C-lägen menar vi hur attraktivt området för lokalen är och det i grunden är avgörande för hyran.

Hur mycket kostar det att hyra en lokal i Malmö? ›

För att hyra en lokal i Malmö kan pris för eftertraktade AA-lägen ligga på cirka 2 500 kronor, A-läge från cirka 2 000 kronor, B-läge från cirka 1 500 kronor och mindre centrala C-läge kan kosta från cirka 1 000 kronor. Detta är räknat per kvadratmeter och år.

Hur mycket kostar det att bo i Malmö? ›

Hur mycket är ett hotell i Malmö?
Genomsnittliga hotell pris i Malmö är:924 SEK80 EURO
Vandrarhem priserna i Malmö är ungefär:695 SEK60 EURO
Priset på 2 stjärnigt hotell i Malmö är runt:699 SEK61 EURO
Priset på 3 stjärnigt hotell i Malmö är runt:963 SEK84 EURO
Priset på 4 stjärnigt hotell i Malmö är runt:972 SEK85 EURO

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated: 26/12/2023

Views: 6373

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.